Kledingverzorging

We raden aan om alle kledingstukken te wassen voor gebruik, de kleding kan extra verf en stijfsel van de productie bevatten. Overtollige kleurstof kan verkleuring van meubels en huid veroorzaken. Was nieuwe artikelen apart om te voorkomen dat andere kledingstukken verkleuren.

Volg altijd de wasinstructies op het label in het kledingstuk. Hiermee kan de levensduur van de functie, vorm en kleur van het kledingstuk worden verlengd. Was kledingstukken niet vaker dan nodig, dat spaart het milieu en verlengt de levensduur van het kledingstuk. Sluit alle ritsen, knopen en klittenband en gebruik milieuvriendelijk wasmiddel. We raden het gebruik van wasverzachter af voor onze shell-kledingstukken, omdat dit de vezels verstopt en zo de ventilatie vermindert.


Wollen kleding

Artikelen die wol bevatten hoeven niet zo vaak gewassen te worden, het is meestal voldoende om het kledingstuk te luchten aangezien de wol zelf antibacterieel is. Was wol op 30°C en doe het niet in de droger.


Shell-kleding met een beschermend oppervlak

Veeg het kledingstuk schoon als het vuil is, was het niet in de machine. Laat aan de lucht drogen of gebruik een droogkast. Het is belangrijk om shell-kledingstukken opnieuw te impregneren wanneer je merkt dat de buitenste laag achteruit gaat, de waterdruppels lopen van de stof af zonder vocht te absorberen. Er zijn een aantal verschillende impregneermethoden. Sprayen, impregneren in de wasmachine of waxen. Volg de instructies van de impregneermethode voor de beste bescherming.


Outdoorbroeken van polyester / katoen

Was de broek apart op 40°C en doe hem niet in de droger. Als je wilt dat je broek meer waterafstotend wordt, kun je hem tijdens het wassen in de wasmachine impregneren of hem impregneren met wax. Bij het waxen kunnen lichte kledingstukken een iets donkerdere tint krijgen als er meerdere lagen wax worden aangebracht. Elke laag vergroot de waterafstotendheid. Het voordeel van wax is dat het tegen vuil en water beschermt en de levensduur van het kledingstuk verlengt. Wax kan in de wasmachine eenvoudig worden uitgewassen. Nikwax maakt impregnering voor in de wasmachine. Heat Wax is in onze webshop verkrijgbaar.


Outdoorbroeken met waterdichte stukken

Volg de wasinstructies op het kledingstuk. Kan worden geïmpregneerd met spray, impregnatie voor in de wasmachine of onze eigen Heat Wax.


Softshell-kleding

Volg de wasinstructies op het kledingstuk en gebruik geen wasverzachter, dat verstopt de poriën van het kledingstuk zodat het minder goed ademt. Softshell-kleding heeft een geïmpregneerd oppervlak om het oppervlak waterafstotend te maken. De impregnering verslijt tijdens gebruik en de waterafstotendheid vermindert geleidelijk. Veeg het kledingstuk af, was indien nodig en impregneer om de eigenschappen van het materiaal te behouden.


Fleece-kleding

Was fleece-kleding binnenstebuiten en gebruik milieuvriendelijke wasverzachter om statische elektriciteit in het kledingstuk te voorkomen. Volg de wasinstructies op elk kledingstuk.


Katoen en Bamboe

Volg de wasinstructies op het kledingstuk. Droog katoenen en bamboe kleding niet in de droger, dan kan de kleding krimpen. Bamboe heeft een zijdeachtig oppervlak en blijft was na was zacht.