Over ons

Hieronder vertellen we wat het verschil is tussen ons en andere merken. Dankzij internet en sociale media houden we controle over de productieketen en werken we zonder tussenkomst van de detailhandel. Daardoor kunnen we de klant een betere prijs, hogere kwaliteit en snellere doorlooptijden aanbieden. Zo zijn we Facebook-succesverhaal van 2016 en Ondernemer van het Jaar 2016 in het Zweedse Borås geworden!Het idee voor RevolutionRace is een paar jaar geleden ontstaan tijdens een trektocht naar het Everest Base Camp in Nepal. Pernilla, mede-oprichter van RevolutionRace, had moeite om voor de trektocht kleding te vinden met een perfecte pasvorm. De kleding die ze vond voldeed niet aan haar verwachtingen - te duur en de pasvorm was totaal verkeerd voor haar. De goedkopere merken waren nog erger en maakten geen indruk met hun functies, design en pasvorm. Ze vond dat iemand die problemen zou moeten aanpakken en een outdoormerk zou moeten aanbieden met functionele kleding met een geweldige pasvorm voor betaalbare prijzen. Die "iemand" werden we uiteindelijk zelf...

Het is nu een paar jaar later en samen met gepassioneerd reiziger Niclas is dit grootse idee werkelijkheid geworden. Wij, Pernilla en Niclas, zijn fervente reizigers en hebben alle hoeken van de wereld bezocht. We reizen zo vaak we maar kunnen en zijn op allerlei plaatsen geweest: in de jungle van de Amazone, op trektochten in de Zweedse bergen en op rotsklimtocht in Thailand.

We doen wat we maar kunnen om te zorgen dat onze outdoorkleding zich kan meten met de beste outdoorkleding op de markt.


Waarom bestaan we?

Wij zijn de wandelaars die een probleem hebben opgelost in een bedrijfstak met veel te hoge prijzen, die weten dat het mogelijk is om superstijlvolle outdoorkleding met een heel goede pasvorm te fabriceren die is gemaakt van de beste materialen voor een betaalbare prijs. Ons belangrijkste doel is dat onze klanten blijer zijn met onze producten dan met een vergelijkbaar product van een ander merk dat twee keer zo duur is. We zijn pas tevreden als onze klanten dat zijn! We werken met de beste materialen die beschikbaar zijn en ontwikkelen voortdurend nieuwe stoffen, materialen en membranen om onze kleding zo perfect mogelijk te maken. We testen onze producten grondig in de Zweedse wildernis, met zijn diverse klimaat en seizoenen, en in exotische landen met extremere weersomstandigheden. We hebben de monsters van een outdoorbroek wel tien keer teruggestuurd omdat we het garen niet sterk genoeg vonden. We moesten ons eigen supersterke RevolutionRace-garen ontwikkelen, dat nu wordt gebruikt in al onze outdoorbroeken. We naaien alle broeken met dubbele naden in de hele broek en driedubbele naden bij het kruis. We garanderen dat ze lang mee zullen gaan!

Om nog beter te verzekeren dat we zo hoogwaardig mogelijke producten produceren, bezoeken we regelmatig onze fabrieken in Vietnam om de kleding te testen die nog in productie is. Veel merken maken gebruik van standaardtests die het echte gebruik niet weergeven. De tests in de kledingindustrie zijn in veel gevallen onvoldoende en wij hebben onze eigen testmethode ontwikkeld waarbij we de kleding in de werkelijke wereld testen, niet in een testomgeving in een laboratorium. We vinden het vreselijk als onze kleding kapot gaat, daarom kiezen we voor extra slijtvaste ritsen en hoogwaardige materialen voor al onze RevolutionRace-kleding.


Onze kleding

We maken multifunctionele kleding die goed past, functioneel is en is gemaakt van precies de juiste materialen; hybride kleding die slijtvaste stoffen combineert met flexibel stretchmateriaal voor een optimale functie en pasvorm. Waterafstotende stoffen die prettig aanvoelen tegen de huid. Strategisch geplaatste ventilerende stukken en ventilatieritsen, die belangrijk zijn om het kledingstuk te laten functioneren tijdens activiteiten met variërende intensiteit.

Voor onze broeken in de Pro-serie hebben we gekozen voor de beste materialen, ritsen van YKK en extra sterk garen in alle belangrijke naden. Ze kunnen alles aan van bergsport tot wekenlange trektochten onder zeer zware omstandigheden. Onze testers zijn met onze kleding op meerdere bergtoppen van meer dan 6000 meter geweest. We hebben langetermijntests uitgevoerd en de kledingstukken ontelbaar vaak gewassen om te garanderen dat ze zo goed zijn als we willen.

Bij onze basismodellen hebben we voor details gekozen die ruw dagelijks gebruik aankunnen. We hebben meerdere klanten die behoorlijke bergen hebben beklommen in de Nordwand Pants, en zij vinden het een uitstekende broek.

Het merk RevolutionRace is in 2013 gestart en tot nu toe waren al onze kledingstukken altijd sneller uitverkocht dan we hadden verwacht. We groeien snel en steeds meer mensen ontdekken dat onze producten echt doen wat we beloven. We luisteren echt naar de feedback van onze klanten. We hebben meerdere nieuwe kleuren toegevoegd en ontwerpwijzigingen en verbeteringen in de stoffen van onze producten doorgevoerd na de waardevolle feedback van onze klanten.


Milieu en ethiek

We houden ons aan de wet- en regelgeving van de Europese Unie en de Zweedse overheid wat betreft de chemicaliën die bij de kledingproductie worden gebruikt, en we zijn voortdurend aan het werk om op dit gebied nog beter te worden. We bezoeken onze fabrieken in Vietnam regelmatig om te zorgen dat de werkomstandigheden en salarissen in lijn zijn met de wetten van het land en de Gedragscode. We produceren in China en Vietnam.

Een tevreden klant is onze topprioriteit, we luisteren graag naar je! We ontvangen heel graag feedback over onze kleding en klantenservice via onze website, of dat nu positief of negatief is. Neem contact met ons op en geef ons feedback, we werken er voortdurend aan om nog beter te worden!


De oprichters van RevolutionRace, Pernilla en Niclas, bij Höga Kusten in Zweden.
Bedrijfsinformatie

Alleen een kantoor, geen winkel. We verkopen alleen online.RevolutionRace AB


Sandwalls plats 13, 4 tr

503 35 Borås, Sweden

Bedr.nr 5569382913RevolutionRace Noorwegen

FRITIDSFABRIKKEN AS

c/o BDO AS Storgata 18

1776 HALDEN

Bedr.nr 917349886