Zoek op categorie, product, activiteit...
Kinderen & tieners
Schoenen
Accessoires
Tassen
Nieuws
Bestsellers

Blijf warm met
isolerende kleding

Het maakt niet uit van welke activiteit je geniet - warm blijven is net zo belangrijk als comfortabel zijn of plezier hebben! Warm blijven is eigenlijk een kwestie van veiligheid. Blijf lezen voor waardevolle tips en de kracht van isolatie tijdens koud weer!

Dons versus synthetisch

Verschillende activiteiten en soorten weer vragen om verschillende soorten isolatie. Zowel dons- als synthetische vulling hebben voor- en nadelen. Het is het waard om hier meer over te leren voor het beslissen wat je op je volgende avontuur gaat dragen.

Dons isolatie

Dons is niet hetzelfde als veren. Het is het materiaal van de ondervacht van vogels, een natuurlijk materiaal met verbazingwekkende verwarmende en ventilerende eigenschappen. Tijdens de productie wordt het dons gevormd tot clusters die zowel de warme lucht binnenhouden als een deel van de lucht doolaten, zodat je niet oververhit raakt. Donzen kleding is ook zo licht als een veertje waardoor je de hele dag flexibel en comfortabel blijft zonder dat gewicht een rol speelt. Donskleding is optimaal in droge omstandigheden, een nadeel is dat het langer duurt om te drogen en niet zo efficiënt is in het afstoten van vocht. Het verwarmende vermogen van donskleding wordt vaak uitgedrukt in vulkracht.

Bekijk onze donskleding ›

Synthetische isolatie

Synthetische isolatie is gemaakt van synthetische vezels die worden gevormd tot soortgelijke clusters als die in donskleding. Dit betekent dat synthetische isolatie op dezelfde manier werkt als dons, waardoor de warmte niet te ver van je lichaam kan ontsnappen. Kleding van synthetische materialen is soms wat zwaarder dan donskleding, maar is veel beter bestand tegen vocht en droogt ook sneller. 50-100 g/m² is meestal voldoende isolatie voor tussenlaagkleding, terwijl 100-200 g/m² je warm houdt tijdens die echte koude dagen.

 

Bekijk onze synthetische kleding ›

Snel overzicht

Donsjassen
Een natuurlijk materiaal dat je warm, licht en geventileerd houdt.
Voordelen
+ Houdt warmte vast
+ Lichtgewicht
+ Isoleert zeer goed/td>
Nadelen
- Inefficiënt in het afstoten van vocht
Synthetische jassen
Een materiaal gemaakt voor intensievere activiteiten dat je warm houdt en sneller droogt.
Voordelen
+ Beter bestand tegen vocht
+ Droogt sneller
+ Efficiënt bij activiteiten met hoge intensiteit
Nadelen  
- Weegt meer dan dons

flex-down-jacket-women-taking-a-walk-austria.jpg

Wat is vulkracht?

Vulkracht in donskleding beschrijft hoe effectief het kledingstuk warmte vasthoudt en toch licht aanvoelt, met andere woorden: de kwaliteit. Een hogere vulkracht resulteert in een luchtiger gevoel en een warmere jas, dit gebeurt wanneer de donsclusters volledig zijn uitgespreid in het kledingstuk. Een algemene tip is om een jas te zoeken met een vulkracht van minimaal 550, dan is deze zowel warm als comfortabel.

Wat is vulgewicht?

Het vulgewicht van donskleding geeft aan hoeveel dons het product bevat. Net als de vulkracht speelt het vulgewicht een belangrijke rol bij de warmte en het comfort van een donsproduct. Het vulgewicht geeft een indicatie van hoe zacht of stevig een product is en hoe gemakkelijk het kan worden samengedrukt. Een lichte donsjas is gemakkelijkere samen te drukken, terwijl een zwaardere donsjas warmer is.

Fillpower-chart.png

Isolatietabel dons

Om de verschillende begrippen met betrekking tot donskleding en het effect op de isolatie beter te begrijpen kan je deze grafiek raadplegen. De warmteclassificatie iss uitgezet op de ene as en de vulkracht op de andere. Zo krijg je een meer visueel en beter beeld van in welk weertype de verschillende soorten kledingstukken het meest optimaal zijn. Hoe hoger de vulkracht, hoe warmer de jas aanvoelt.

Top 6 isolerende kleding

Warmste dons temeratur-varmast.svg

Igloo Jacket
Vulkracht: 800
Vulgewicht: 292,2g in maat Medium (Heren)

IGLOO™ Jacket is de warmste jas in het RevolutionRace assortiment, heeft een knusse donsisolatie om je warm te houden tijdens urban ontdekkingsavonturen of skibelevenissen op de piste. De grote, verwijderbare capuchon is helmcompatibel, de jas heeft vele zakken waaronder een skipaszakje, een binnenzak, twee met fleece gevoerde steekzakken en twee borstzakken. De manchetten houden koude lucht buiten en de donsisolatie houdt je zelfs op de koudste dagen warm.

Bekijk ze Igloo Jacket ›

Warmste synthetische temeratur-varmast.svg

Mongoose Collectie

De Mongoose Jacket is de perfecte jas voor koude dagen. Het is warm, superzacht en geïsoleerd met Hyperloft™ synthetische isolatie. Een pfc-vrije DWR beschermt tegen lichte regen en de jas is uitgerust met verschillende zakken met ritssluiting voor opslag.

De Mongoose Skirt is de perfecte isolatie voor kille dagen. Draag hem als verwarmende buitenlaag over je wandelbroek. 2 handzakken met rits, knoopsluiting met zijrits.

De Mongoose Shorts is de perfecte isolatie voor kille dagen. Draag ze als verwarmende buitenlaag bovenop je wandelbroek of als isolerende tussenlaag onder je shell broek. 2 handzakken met rits, knoopsluiting met gulprits.

Bekijk ze Mongoose Collectie ›

Warmer dons temeratur-varmare.svg

Flex Down Jacket
Vulkracht: 650
Vulgewicht: 100g in maat Medium (Heren)

Het Flex Down jacket is gemaakt van een duurzame 4-weg stretch stof waardoor het supercomfortabel is en het elke beweging van je volgt tijdens buitensportavonturen. Gevuld met RDS-gecertificeerd dons en beschermd met een PFC-vrije DWR voor waterafstotendheid. Uitgerust met 3 buitenzakken met ritssluiting en 2 grotere binnenzakken.

Bekijk ze Flex Down Jacket ›

Warmer synthetische temeratur-varm.svg

Helix Collectie

De Helix Collectie is ontworpen voor buitenactiviteiten in de winter: perfect voor alpine, wandelen en wintersport. Alle kledingstukken in onze Helix collectie hebben een synthetische Hyperloft™ isolatie en een waterdichte buitenlaag. Ze zijn voorzien van meerdere zakken, waaronder een skipaszakje op zowel de jas als de anorak. Bovenarmventilatie en een helm-compatibele capuchon op de jas geven je de vrijheid om te genieten van alle alpine activiteiten, terwijl de verstelbare beenopeningen op de broek zorgt voor een geweldige pasvorm over zowel wandel- als skischoenen.

Bekijk ze Helix Collectie ›

Warme dons temeratur-varm.svg

Helium Down Jacket
Vulkracht: 600
Vulgewicht: 96g in maat Medium (Heren)

Helium Down Jacket is geïsoleerd met RDS-gecertificeerd dons. Een lichtgewicht en veelzijdig jack, ontworpen voor alle soorten outdooravonturen. Het is gemakkelijk samen te persen en heeft een uitstekende warmte-gewicht verhouding.

Bekijk ze Helium Down Jacket ›

Warm synthetisch temeratur-varm.svg

Helium Puffy Jacket

De Helium Puffy Jacket is superlicht en compact opvouwbaar. Perfect als een op zichzelf staande jas of als een warme tussenlaag tijdens koudere seizoenen. De buiten shell laag heeft een PFC-vrije DWR om vocht af te stoten. Een comfortabeler en veelzijdigere jas zul je niet vinden.

Bekijk ze Helium Puffy Jacket ›

Veelgestelde vragen

Wat is synthetisch dons?

Hoe wordt synthetische isolatie gemaakt?

Houdt synthetische isolatie in kleding je warm als het nat is?

×