Gratis levering vanaf €120 en 30 dagen gratis retourneren
Zweeds design & kwaliteit
Gemiddelde beoordeling van 4.6 en meer dan 620.000 reviews
Cart icon
image

Kledingonderhoud

Je kent het waarschijnlijk wel - je komt bezweet en onder de modder terug van een pump track of mooie wandeling. Wat is nou de beste manier om je kleding te wassen om ervoor te zorgen dat deze zo lang mogelijk mooi blijft? Het klinkt misschien als een no-brainer, maar volg altijd de instructies op het waslabel, dat zorgt er namelijk voor dat je kleding de vorm en functie langer behoudt. Bovendien verleng je de levensduur, waardoor je langer van je favoriete uitrusting kunt genieten. Dat is zowel voor je portemonnee als voor het milieu een slimme zet. Bekijk onze gids hieronder voor meer tips om je uitdooruitrusting als een professional te wassen en verzorgen.

6 snelle verzorgingstips voor je RevolutionRace kleding

 

Grament_care_wash.svg

Niet te vaak wassen

Was kleding die is gemaakt van functionele materialen niet te vaak, omdat deze hierdoor sneller kan slijten.

 

garment care icons_wash with similar colors.svg

Wassen met soortgelijke kleuren

Was nieuwe kleding samen met dezelfde kleuren om verkleuring door andere kleding te voorkomen.

 

Garment_care_zip_up.svg

Maak de ritsen dicht

Sluit alle ritsen, knopen of klittenbandsluitingen vóór het wassen en gebruik een mild, milieuvriendelijk wasmiddel.

Garment_care_fabric_softener.svg

Zeg nee tegen wasverzachter

Gebruik geen wasverzachter, sowieso niet op shell-kleding of andere kleding die is behandeld met Durable Water Repellent (DWR), omdat dit de poriën van de stof verstopt en het ventilatievermogen belemmert.

Garment_care_light-bulb.svg

Denk aan

Probeer vuil en modder af te kloppen in plaats van de kleding te wassen. Strijk de kleding nooit, want functionele materialen zijn gevoelig voor hitte.

 

Grament_care_tumble_dry.svg

Maak geen gebruik van de wasdroger als dit niet nodig is

Alle kledingstukken met DWR-behandeling moeten op lage temperatuur worden gedroogd in de wasdroger om de eigenschappen te heractiveren, terwijl andere kledingstukken niet in de wasdroger mogen. Dit is om het milieu te beschermen en energie te besparen.

Onderhoudstips voor enkele van onze meest voorkomende producten en collecties

image

Waterdichte outdoorkleding

Onze waterdichte broeken en jassen zijn voorzien van onze premium Hypershell® Pro™-stof of Hypershell® Performance™-stof, getapete naden en zijn gemaakt van functionele materialen. Om het waterdichte vermogen en de duurzaamheid van je waterdichte kleding te verlengen, raden we je aan de kleding niet te wassen tenzij dat echt nodig is.

image

Outdoorkleding die gemaakt is van softshell materialen

Onze softshell outdoor-kleding is voorzien van een waterafstotende Hypershell® Core-stof en is gemaakt van functionele materialen. De waterafstotende eigenschappen van je softshell kleding zal na verloop van tijd afnemen, we raden je daarom aan de kleding niet te vaak te wassen.

image

Ondergoed van bamboe

icon-checkmark.svg  Boxers en hipsters van bamboe kunnen op 60 °C worden gewassen, maar de kleur van ondergoed met donkere prints blijft beter behouden als ze op 40 °C worden gewassen.

icon-checkmark.svg  Mag niet in de droger, omdat bamboe makkelijk kan krimpen en de hitte het elastiek kan beschadigen.

image

Basislagen en T-shirts die gemaakt zijn van bamboe of wolmengsels

icon-checkmark.svg  Aangezien kleding die gemaakt is van wol of bamboe van nature goed bestand is tegen bacteriën en geurtjes, hoeft deze niet zo vaak te worden gewassen als andere kledingstukken. Vaak is het voldoende om deze kleding gewoon een tijdje buiten te luchten.

icon-checkmark.svg  Wol moet  gewassen worden op 30 °C, bij voorkeur op een wasprogramma voor wol of delicate was.

icon-checkmark.svg  Mag niet in de droger, omdat wol en bamboe krimpen.

image

Fleece, hoodies, joggingbroeken en andere tussenlagen

icon-checkmark.svg  Was de kleding binnenstebuiten om te voorkomen dat de stof gaat pillen.

icon-checkmark.svg  Fleece en andere tussenlagen moeten gewassen worden met dezelfde kleuren op 40°C.

icon-checkmark.svg  Laat tussenlagen aan de lucht drogen - nooit in de droger of strijken.

image

Functionele outdoorjeans

Onze outdoorjeans zijn gemaakt van een functionele, waterafstotende Hypershell® Denim™-stof. De waterafstotende eigenschappen van deze stof zullen na verloop van tijd verminderen, dus was ze niet te vaak.

image

Outdoorkleding van katoen/een polyestermix

De broeken en jassen uit onze Nordwand- en RVRC GP-collecties zijn voorzien van de waterafstotende Hypershell® Reinforced™-stof en gemaakt van een katoen-/polyestermix gecombineerd met andere functionele materialen. Net als bij onze andere kleding die gemaakt is van functionele materialen, geldt ook hier: less is more als het gaat om het wassen van je kleding.

image

Outdoorkleding met dons & synthetische vulling

Natuurlijk dons en synthetisch dons is gescheiden en gelijkmatig verdeeld in het kledingstuk. Was het daarom alleen als het echt nodig is. Na het wassen, droog je het kledingstuk op laag tempratuur met tennisballen die ervoor zorgen dat de vulling weer gelijkmatig wordt verdeeld. Heb je geen mogelijkheid om te drogen? Dan raden we je aan om het kledingstuk te schudden en voorzichtig los te kloppen zodat de twee verschillende vullingen weer gescheiden worden.

image

Volg deze stappen bij het schoonmaken van je RevolutionRace schoenen

1. Borstel je schoenen af ​​met een droge borstel. Borstel de hele schoen, beginnend met de bovenste delen en werk je weg naar beneden.
2. Gebruik warm water en een mild schoonmaakmiddel (afwasmiddel/wasmiddel) samen met een zachte borstel. Hetzelfde hier, begin met de bovenkant van de schoen en werk naar beneden.
3. Verwijder de schoenveters en was ze met hetzelfde afwasmiddel/wasmiddel.
4. Spoel de schoenen af ​​met lauw water en veeg ze af met een droge, zachte doek of handdoek.
5. Laat de schoen aan de lucht drogen.

Wat extra hulp:

icon-arrow-angle-right.svg  Afhankelijk van hoeveel je de schoenen gebruikt en hoe vuil ze zijn: probeer ze vaak schoon te maken, ze gaan dan langer mee.
icon-arrow-angle-right.svg  Als je geen schoenenborstel hebt, werkt het ook goed met bijvoorbeeld een tandenborstel.
icon-arrow-angle-right.svg  Verwijder de binnenzool en eventueel de TrimToFit zool voordat je begint met schoonmaken, reinig vervolgens de binnenzool op dezelfde manier als de bovenkant van de schoenen.
icon-arrow-angle-right.svg  Vul je schoenen bij het schoonmaken met papier of gebruik schoenblokken zodat ze hun natuurlijke vorm behouden.

Hoe maak je je kleding waterdicht

Wanneer je merkt dat de waterafstotendheid van je outdoorkleding begint af te nemen, raden we je aan deze te behandelen met de RevolutionRace Heat Wax. Houd er rekening mee dat de wax niet op een van de stretchpanelen mag worden gebruikt, omdat de elastische materialen gevoelig zijn voor warmte. De stretchpanelen op onze broeken en shorts worden meestal over het zitvlak, de voor- en achterkant van de knieën en het onderste deel van de benen geplaatst. Op de jassen zijn rekbare delen gemaakt van zwarte stof. Lichte kledingstukken worden doorgaans donkerder door de wax en hoe donkerder de kleur, des te waterafstotender het kledingstuk zal zijn. Je kan ook een waterdichtmakende spray of tech wash gebruiken om je kleding in de wasmachine mee te impregneren.

×