Zoek op categorie, product, activiteit...
Schoenen

Waterdichte en ademende kleding

Onze beste regenjassen  Onze beste regenbroeken

Bescherming tegen de elementen terwijl je buiten bent, is essentieel. De sleutel tot comfort in alle weersomstandigheden is waterdichte, ademende bovenkleding. Jassen en broeken met waterdichte stoffen zijn de eerste stap om droog te blijven, zodat je je kunt concentreren op je plezier buiten. Hier leren we je alles wat je moet weten om de juiste jas of broek uit te kiezen.

@jedztravel1[herr nordwandprozipoffpants black cyclonerescuejacket blue autu (1)-new-size.jpg

Waterkolom overzicht  icon-material-waterproof-02.svg

Waterkolom, ook wel waterkolomdruk genoemd, is een maatstaf voor hoeveel waterdruk het materiaal kan weerstaan ​​voordat het water doorlaat. Het wordt vaak afgekort met wk of mwk. De waterkolom beschrijft de waterdruk in millimeters die het materiaal aankan voordat het water het materiaal binnendringt. Stel je voor dat je een glazen buis op een kledingstuk plaatst en deze opnieuw met water vult. Als je de buis tot 15.000 mm, dus 15 meter gevuld hebt, gaat het water door het materiaal. Dan heeft het kledingstuk een waterkolom van 15.000 mm.
Waterbestendigheid (mm)
Weersomstandigheden
6 000 – 10 000 mm Bestand tegen lichte regen, matige sneeuw, lichte druk.
11 000 – 15 000 mm Matige regen, gemiddelde sneeuw, lichte druk.
16 000 – 20 000 mm Bestand tegen lange ritten of wandelingen in zware regen, natte sneeuw, een beetje druk.
20 000 mm + Bestand tegen zware regen, natte sneeuw en hoge druk.

We testen de waterkolom van alle waterdichte kledingstukken in een laboratorium en labelen ze met een waterkolom, zodat je gemakkelijk een overzicht krijgt van hoe waterdicht elk kledingstuk is. Het is ook een certificaat voor jou als klant dat de stof van het kledingstuk is getest op waterbestendigheid. We testen alle kledingstukken ook in de natuur in echte weersomstandigheden bij verschillende temperaturen en seizoenen om optimale functionaliteit te garanderen.

Ademend vermogen icon-material-breathable.svg

Net als de waterkolom wordt het ademend vermogen gemeten in een laboratorium. Ademend vermogen is een maatstaf voor het vermogen van een materiaal om lichaamsvocht af te voeren. Het wordt gemeten in g/m2/24 uur, dat is de hoeveelheid vloeistof, gemeten in grammen, die een vierkante meter stof per dag kan afvoeren. Labtesten zijn een goede manier om het ademend vermogen te meten, maar het is iets ingewikkelder. Buitentemperatuur, vochtigheid, activiteit, regen, zon; alles heeft invloed op hoe goed het ademend vermogen van een kledingstuk is. RevolutionRace test het ademend vermogen van alle waterdichte kledingstukken in het echt, in de natuur in wisselende weersomstandigheden en seizoenen om functionaliteit te garanderen.

Hoe werken waterdichte materialen die ademen?  3-layers-construction-fabric.svg

Waterdichte materialen die ademen zijn gemaakt van een buitenmateriaal, een waterdicht membraan dat gelamineerd is aan de binnenkant en vaak een derde materiaal binnenin het membraan voor comfort. De functie van het buitenmateriaal is om duurzaam te zijn en er goed uit te zien, het is niet waterdicht maar behandeld met een DWR (Durable Water Repellent) zodat het geen water opneemt. RevolutionRace gebruikt in al haar producten een fluorkoolstofvrije DWR. Het membraan is het waterdichte deel van de stof en houdt het vocht buiten, het membraan heeft microscopisch kleine gaatjes die het water buiten houden maar de kleinere deeltjes uit de waterdamp van het lichaam vrijlaten. Het zijn deze 3 lagen die een 3-laagse constructie vormen. Er zijn ook producten met 2 lagen, deze missen de binnenlaag en hebben in plaats daarvan vaak een loshangende voering aan de binnenkant van het kledingstuk. Om het nog ingewikkelder te maken, zijn er ook producten met 2,5 lagen, waarbij het binnenste materiaal is vervangen door een dunne filmlaag die op het membraan is gedrukt om gewicht te besparen.

 

Waterproof-NL.jpg

Wat is Hypershell®?  icon-material-insulation-01.svg 

Hypershell® is het eigen merk van RevolutionRace, een verzamelnaam voor alle materialen die we zelf hebben ontwikkeld. Wat de materialen dan onderscheidt, is het concept dat daarna komt. We hebben verschillende concepten op verschillende materialen die allemaal unieke eigenschappen krijgen.  
• Hypershell® Denim: Katoenvrije duurzame stof.
• Hypershell® SS: Waterafstotende softshell.
• Hypershell® Pro Stetch: Een duurzame, superstrakke stof
Hypershell®-membraan
Hypershell®-membranen zijn verkrijgbaar in drie verschillende niveaus: Core, Performance en Pro. We hebben elk RevolutionRace-kledingstuk uitgerust met een premium Hypershell®-membraan dat past bij het beoogde gebruik van het kledingstuk, geoptimaliseerd voor verschillende activiteiten en weersomstandigheden.
• Hypershell® Core 5 - 10 000 mm
• Hypershell® Performance 10 - 15 000 mm
• Hypershell® Pro 15 - 30 000 mm

Wat is DWR? icon-material-insulation-01.svg 

DWR
RevolutionRace gebruikt in alle producten een 100% PFC-vrije DWR.
DWR staat voor Durable Water Repellent. De behandeling is bedoeld om te voorkomen dat de stof verzadigd raakt met water, waardoor de stof zwaarder en kouder aanvoelt en de prestaties nadelig worden beïnvloed. DWR zorgt ervoor dat water van de stof af druppelt. Op de lange termijn kan deze behandeling negatief worden beïnvloed door slijtage, vuil en lichaamsvloeistoffen, waardoor een kledingstuk na een tijd niet meer als waterdicht wordt ervaren.
Als je merkt dat je kledingstuk water opneemt, raden we je aan je kledingstuk eerst te wassen en in de droogtrommel te drogen om de DWR-behandeling opnieuw te activeren. Soms moet je het kledingstuk ook zelf opnieuw impregneren.

rain-hypershell-new-size.jpg

Wat is het verschil tussen een waterdicht en waterafstotend kledingstuk?

Het belangrijkste verschil tussen een waterdicht en een waterafstotend kledingstuk is dat het waterdichte kledingstuk zowel een membraan als een DWR heeft, evenals getapete naden. Naden worden meestal aan de binnenkant van het kledingstuk afgedicht met een waterdichte tape. Een waterafstotend kledingstuk heeft alleen een DWR-coating (Durable Water Resistant) en mist een membraan.
Wat zijn de voor- en nadelen van de twee verschillende varianten?
 
Waterdichte kleding
Waterdichte kledingstukken hebben getapete naden en zowel een waterdicht membraan als een waterafstotende oppervlaktebehandeling (DWR). RevolutionRace gebruikt een fluorkoolstofvrije DWR in alle kledingstukken.
+ Voordelen  
Een volledig waterdicht kledingstuk is perfect voor regenachtige dagen of voor winterdagen met natte sneeuw. Een waterdicht kledingstuk houdt je volledig droog tijdens aanhoudende en zware regenval.
- Nadelen
Doordat alle waterdichte kledingstukken een membraan hebben, ademen ze minder goed. Verschillende membranen geven verschillende hoeveelheden vocht af en je kunt ventilatieritsen openen om lichaamsvocht af te voeren, maar een kledingstuk met een waterdicht membraan ventileert nooit zo goed als een kledingstuk zonder membraan.

Bekijk alle waterdichte kledingstukken →
 
Waterafstotende kledingstukken
Waterafstotende kledingstukken hebben geen membranen, maar hebben een waterafstotende oppervlaktebehandeling (DWR). RevolutionRace gebruikt een fluorkoolstofvrije DWR in al zijn kledingstukken.
+ Voordelen
Een waterafstotend kledingstuk ventileert buitengewoon goed en is geschikt voor intensieve activiteiten. Vaak is een waterafstotend kledingstuk voldoende voor mensen die niet meerdere uren achter elkaar in de regen zullen blijven.
- Nadelen  
Waterafstotende kledingstukken zijn alleen bestand tegen matige regen en niet tegen hevige, aanhoudende regen.

Bekijk alle waterafstotende kledingstukken →
Onze regenjassen zijn ademend

Een goede regenjas heeft goede ventilatie nodig. Zelfs regenjassen die ademen zijn daarom vaak voorzien van ventilatieopeningen in de oksels. Onze regenbroeken hebben ventilatieopeningen aan de lange zijde van de broek.

Getapete naden voor waterdichtheid

De naden zijn het zwakke punt van regenkleding omdat er kleine gaatjes ontstaan ​​in de stof van de naald wanneer het kledingstuk aan elkaar wordt genaaid, waar water doorheen kan lekken. Onze waterdichte kledingstukken hebben getapete naden om ze waterdicht te maken.

Ritsen die de regen weghouden

Om ervoor te zorgen dat een kledingstuk geen water doorlaat, zijn waterafstotende ritsen een must-have. De ritsen van onze waterdichte kledingstukken zijn zorgvuldig geselecteerd om hoge waterdruk te weerstaan en in sommige gevallen zelfs voorzien van een beschermflap aan de binnenkant. 

Onze regenjassen gesorteerd van de hoogste waterkolom tot de laagste

couple-in-typhoon-jacket-and-pants-1.jpg

Typhoon Jacket 

Waterkolom: 20 000 mm
Ademend vermogen: 10 000 g/m²/24h

The Typhoon jacket is een volledig waterdichte en ademende 2,5-laagse shell-jas. Het minimalistische ontwerp doet geen concessies aan functies zoals zijventilatie, steekzakken met ritssluiting, een verstelbare capuchon en borstzakken met ritssluiting. Deze lichtgewicht jas wordt opgeborgen in zijn eigen zak en is perfect voor regenachtige dagen.

Lees verder → 
 

typhoon-jacket_NL.png

Whisper Jacket

Waterkolom: 20 000 mm
Ademend vermogen: 10 000 g/m²/24h

Whisper Jacket is een waterafstotende en windbestendige shelljas die ontworpen is om het hele jaar door gedragen te worden. Dankzij de FreeFlow ventilatie, is de Whisper Jacket net zo geschikt om als shelljas te dragen in de zomer en als alpinejas in de winter. De meshvoering in de binnenzak en de ventilatieritsen onder de armen bieden een exceptionele ventilatie tijdens intense activiteiten. De capuchon is verstelbaar met één hand en de taille kan gemakkelijk versteld worden vanuit de binnenkant van de steekzak.

Lees verder → 

whisper-jacket_NL.png

Cyclone Jacket

Waterkolom: 15 000 mm
Ademend vermogen: 20 000 g/m²/24h

Cyclone jacket is waterdicht, winddicht en ventileert extreem goed. Deze nieuwe 3-laags jas uit de Rescue™ serie heeft ons beste membraan, Hypershell® Pro, met fluorkoolstofvrije BIONIC-FINISH®ECO voor extra waterbestendigheid. De jas heeft 4-way stretch voor een optimale pasvorm, en is volledig getaped om extreme weersomstandigheden aan te kunnen.

Lees verder → 

 

cyclone-jacket_NL.png

Silence Proshell Jacket 2.0

Waterkolom: 20 000 mm
Ademend vermogen: 10 000 g/m²/24h

Silence Proshell jacket is een waterbestendig, volledig getapet drielaags jack met 4-weg stretch. De getapete naden in combinatie met een Hypershell® Pro membraan maken het jack waterbestendig. Het membraan in 4-weg stretch maakt het jack zowel stil als glad.

Lees verder → 
 

silence-proshell-jacket_NL.png

Monsoon Jacket

Waterkolom: 10 000 mm
Ademend vermogen: 10 000 g/m²/24h

Monsoon Jacket is ons eerste langere multifunctionele jack, ontwikkeld om bestand te zijn tegen verschillende weersomstandigheden zonder af te doen aan stijl. De tweelaagse Monsoon Jacket heeft een wind- en waterbestendig Hypershell® Performance membraan met PFC-vrije BIONIC-FINISH®ECO en twee pit ritsen voor optimale ventilatie.

Lees verder → 

1-monsoon-jacket_NL.png

Toplijst regenjassen

Onze regenbroeken gesorteerd van de hoogste waterkolom tot de laagste

typhoon-gif.gif

Typhoon Pants 

Waterkolom: 20 000 mm
Ademend vermogen: 10 000 g/m²/24h

The Typhoon pants is een lichtgewicht, waterbestendige en ademende zip-up broek. Het minimalistische ontwerp doet geen concessies aan functies zoals zijritsen langs de gehele zijkant, een elastische tailleband en steekzakken met ritssluiting. Typhoon pants is de perfecte pullover-broek voor regenachtige dagen. De broek is makkelijk mee te nemen in de geïntegreerde opbergzak.

Lees verder → 
 

1-typhoon-pants_NL.png

Silence Proshell Pants 2.0

Waterkolom: 20 000 mm
Ademend vermogen: 10 000 g/m²/24h

Silence Proshell pants is een waterbestendige shellbroek gemaakt van een drielaagse stof met 4-weg stretch. De broek heeft volledig getapete naden en het Hypershell® Pro membraan houdt je droog bij alle weersomstandigheden. De ventilatieritsen bij de dijen maken de broek veelzijdig en het 4-weg stretchmateriaal maakt de broek stil en comfortabel. De rits bij de beenopening zorgt ervoor dat de broek over ski- of hikinglaarzen past.

Lees verder → 
 

1-silence-proshell-pants_NL.png

Cyclone Rescue Pants

Waterkolom: 15 000 mm
Ademend vermogen: 20 000 g/m²/24h

Cyclonebroek is een waterdichte, winddichte en ademende shellbroek. Met volledig getapete naden, YKK Aquaguard ritsen en PFC-vrije Bionic afwerking eco, houden deze broeken je zeker droog op elk terrein. Het ademende Hypershell® Pro-materiaal in combinatie met ventilatie langs beide dijen zorgt ervoor dat u bij het opbouwen van een zweetlaagje kunt afkoelen. Cyclonebroeken maken deel uit van de Rescue®-serie en zijn uitgerust met RECCO®-reflectoren, die u veilig op de hellingen en in het bos houden.

Lees verder → 

cyclone-pants_NL.png

Toplijst regenbroeken

Veelgestelde vragen

icon-arrow-angle-right.svg Wat is het verschil tussen waterbestendig, waterafstotend en waterdicht?

Waterbestendige kleding is zo gemaakt dat de stof tot op zekere hoogte water kan weerstaan, maar niet helemaal. Het is bestand tegen lichte regen of sneeuw.

Waterafstotende kleding wordt meestal behandeld met een hydrofobe DWR-stof die het water afstoot, zodat de stof niet meteen door regen kan dringen. Geschikt om te dragen bij regenbuien.

Waterdichte kleding is bestand tegen hevige regenval gedurende langere tijd, draag deze bij hevige regenval of als je een hele dag in de sneeuw doorbrengt.

 

icon-arrow-angle-right.svg Welke jas en broek moet ik kiezen als ik een goede allroundset wil die bestand is tegen veel regen?

Welke set je moet kiezen, hangt af van je activiteit en je budget. 

1. Typhoon Jacket & Pants (Waterkolom 20 000 mm/10 000g/m2/24h) 
Opvouwbaar, licht van gewicht en gemakkelijk over je kleding te dragen op regenachtige dagen. Het minimalistische ontwerp doet niet af aan de veelzijdigheid en de functies zoals de volledige zijritsen op de broek en ventilatieritsen onder de armen op de jas. Deze volledig waterdichte en ademende set is perfect om overal mee naartoe te nemen, omdat hij gemakkelijk in zijn eigen zak kan worden opgeborgen!

2. Silence Proshell Jacket & Pants (Waterkolom 20 000 mm/10 000g/m2/24h)
Een heel goed basisalternatief. Het is een volledig waterdichte set met getapete naden, goede ventilatie en zowel jas als broek hebben ventilatieritsen.

3. Whisper Jacket & Pants (Waterkolom 20 000 mm/10 000g/m2/24h) 
Ze zijn ontwikkeld voor hun multifunctionaliteit en zijn geschikt voor zowel wandelen in de zomer als skiën in de winter. De jas en de broek zijn volledig waterdicht, hebben getapete naden en ventileren goed.

4. Cyclone Jacket & Pants (Waterkolom 15 000 mm/20 000g/m2/24h)
Een hoogwaardige shellset die bestand is tegen intensief gebruik. De set is bestand tegen langdurige aanhoudende regen terwijl het heel goed ventileert. Hij is volledig waterdicht, heeft getapete naden en ventilatieritsen op zowel jas als broek. Cyclone is een goede allroundset die het hele jaar door geschikt is voor activiteiten op de berg.

 

icon-arrow-angle-right.svg Welke jas en broek moet ik kiezen voor activiteiten met hoge intensiteit waarbij waterbestendigheid is vereist?

Als je op hoge snelheid gaat wandelen of fietsen als er buiten geen stromende regen is, is een waterafstotende jas en broek vaak geschikter dan een volledig waterdichte. Een waterafstotend jack zonder membraan ventileert aanzienlijk beter dan een waterdichte, maar is toch bestand tegen matige regen dankzij een fluorkoolstofvrije DWR die het kledingstuk waterafstotend maakt. Doordat de waterafstotende kledingstukken geen membranen hebben, zullen ze water doorlaten bij langdurige blootstelling aan regen. Kies een waterafstotend kledingstuk voor activiteiten met hoge intensiteit als het weer wisselvallig of mooi is.
 
1. Trail Jacket 
Een waterafstotende softshell die geschikt is voor intensieve activiteiten waarbij waterafstotend en echt goede ventilatie vereist zijn.
 
2. Hiball Jacket & Pants
Een met fleece gevoerde softshell-set. Het is geschikt voor wintersportactiviteiten en koele zomeractiviteiten waarbij waterafstotendheid vereist is.
 
3. RVRC GP Jacket & Pants
Is echt een duurzame allroundset met goede ventilatie. Als je op zoek bent naar meer waterafstotendheid, raden we aan om de blootgestelde delen zoals schouders, capuchon, knieën en achterkant te waxen voor extra waterbestendigheid.

 

icon-arrow-angle-right.svg Wat is Hypershell®?

Hypershell® is een waterdicht membraan met ademend vermogen, het is verkrijgbaar in 3 verschillende designs:

Hypershell® Core 5 000 - 10 000mm
Hypershell® Performance 10 000 - 15 000 mm
Hypershell® Pro 15 000 - 30 000mm

 

icon-arrow-angle-right.svg Waarom wil je niet altijd een zo hoog mogelijke waterkolom?

Hoe hoger de waterkolom, hoe hoger de dichtheid van het kledingstuk, wat de ventilatie beïnvloedt. Als je een activiteit met hoge intensiteit gaat doen, kan een kledingstuk met een lagere waterkolom of een waterafstotend kledingstuk zonder membraan voldoende bescherming bieden tegen vocht, maar tegelijkertijd vocht sneller afvoeren. Plan daarom op basis van je activiteit in combinatie met de behoefte aan waterdichtheid.

 

icon-arrow-angle-right.svg Ik ga actief zijn, maar wil toch waterafstotendheid, zijn er hybride jassen?

Natuurlijk! De Hybrid Jacket houdt lichte regen buiten, terwijl de ventilatiedelen op de rug en in de oksels uitzonderlijk goed ventileren tijdens intensieve activiteiten.

Als je een meer waterbestendige hybride wilt, raden we het Hyper Jacket aan. Een volledig getapete jas met een Hypershell® -membraan van 15.000 mm aan de bovenkant van de jas en ventilerend stretchmateriaal aan de onderkant.

 

icon-arrow-angle-right.svg Ik wil een allround regenjack voor dagelijks gebruik, welke moet ik kiezen?

Zowel onze waterdichte jassen als onze waterafstotende jassen zijn een goede keuze voor wie bescherming wil tegen regen en vocht. Wil je klaar zijn voor zware regen, kies dan voor een waterdichte jas, zoals het Silence Proshell Jacket of Cyclone Jacket. Als je bij slecht weer een aantal uren niet buiten blijft, kun je kiezen voor een waterafstotende jas, kijk eens naar het HiBall Jacket of Hyper jacket.

 

icon-arrow-angle-right.svg Wat betekenen getapete naden en waterdichte ritsen? Is het nodig, zelfs als het kledingstuk een hoge waterkolom heeft?

Om een ​​kledingstuk volledig waterdicht te maken, moeten de naden worden getapet, meestal worden de naden aan de binnenkant van het kledingstuk getapet met een waterdichte tape. Ritsen moeten ook waterdicht zijn, zodat er geen water in het kledingstuk kan komen. In de meeste gevallen zijn zelfs de beste waterdichte ritsen niet 100% waterdicht, we gebruiken YKK Aquaguard in onze Pro-modellen, we raden daarom aan om gevoelige items in binnenzakken te bewaren.

 

icon-arrow-angle-right.svg Moet ik een hogere waterkolom kiezen als ik in een storm naar buiten ga?

Harde wind kan de druk beïnvloeden en dus ook hoe snel regen je kleding binnendringt. We raden je daarom aan om een ​​hogere waterkolom te kiezen als je van plan bent in harde wind in combinatie met regen naar buiten te gaan.

Wij raden aan:
Cyclone Jacket
Cyclone Pants

 

icon-arrow-angle-right.svg Wordt de waterkolom beïnvloed door hoeveel ik het kledingstuk gebruik?

De eigenschappen van het membraan worden niet beïnvloed door gebruik, maar DWR moet mogelijk na verloop van tijd worden verbeterd. De DWR-behandeling kan slijten door gebruik en wassen. We raden de eigen fluorkoolstofvrije DWR-impregnaties van RevolutionRace aan.

 

icon-arrow-angle-right.svg Ik wil geen natte billen of knieën krijgen als ik ga zitten, wat moet ik kiezen?

Als je van plan bent om op een natte ondergrond te gaan zitten of knielen, bijvoorbeeld in het bos of tijdens een wandeling, raden we je aan een broek te kiezen met een waterkolom van minimaal 15.000 mm.

Wij raden aan:

Typhoon Pants Waterkolom 20k/10k
Silence Proshell Pants 2.0 Waterkolom 20k/10k
Cyclone Pants Waterkolom 15k/20k

 

icon-arrow-angle-right.svg Is mijn jas minder waterdicht als ik een rugzak draag?

Of je nu een zware wandelrugzak of een gewone rugzak draagt, de druk op je schouders heeft invloed op hoe gemakkelijk water in het materiaal dringt. Kies daarom een ​​jas met een hoge waterkolom als je een rugzak gaat dragen.

×